+6018-252 3220

C-3-2 Putra Walk, Jalan PP 25, Taman Pinggiran Putra, 43300 Seri Kembangan, Selangor

Isnin - Jumaat (9AM - 5PM)

  • RPGT atau CKHT

    RPGT atau CKHT

    Klik untuk maklumat lanjut

  • SEBELUM MENANDATANGANI S&P

    SEBELUM MENANDATANGANI S&P

    Klik untuk maklumat lanjut

  • CARA PENGIRAAN DUTI SETEM

    CARA PENGIRAAN DUTI SETEM

    Klik untuk maklumat lanjut

  • PERKARA YANG PERLU DIAMBIL KIRA SEBELUM MEMBELI KEDIAMAN

    PERKARA YANG PERLU DIAMBIL KIRA SEBELUM MEMBELI KEDIAMAN

    Klik untuk maklumat lanjut

  • ADA APA DENGAN SALAK TINGGI

    ADA APA DENGAN SALAK TINGGI

    Klik untuk maklumat lanjut



Erti sebenar VALUE

VALUE hanya jadi bernilai apabila ada orang yang sanggup MEMBAYAR untuk nya. Apa yang kita nilai sebagai “X” mungkin bernilai “Y” kepada orang lain. Sebagai contoh, kalau rumah kita itu

Erti sebenar VALUE

CARA PENGIRAAN DUTI SETEM

Bagi sebarang pembelian hartanah, tidak kiralah pembelian hartanah baharu atau bukan, pembeli perlu menangggung kos duti setem bagi pemindahan hakmilik hartanah tersebut. Atau terma yang digunakan adalah duti setem bagi

CARA PENGIRAAN DUTI SETEM

Perkara yang perlu diambil kira sebelum membeli kediaman

Setiap orang terutama yang telah berkeluarga pasti berkeinginan untuk memiliki kediaman idaman sendiri. Tidak kurang juga yang ingin membeli kediaman untuk tujuan pelaburan. Walau apa pun tujuan, di sini kami

Perkara yang perlu diambil kira sebelum membeli kediaman

Exclusive vs General Listing

Apabila seseorang yang ingin menjual hartanahnya menggunakan khidmat seorang perunding hartanah, dia mempunyai pilihan sama ada untuk memberikan perunding hartanah tersebut listing secara “Exclusive” atau “General”. • “Exclusive” bermakna hak

Exclusive vs General Listing

Sebelum menandatangani S&P

Dah jumpa rumah idaman? Dah tandatangan offer letter nak beli rumah? Pinjaman perumahan dah lulus? Jom tandatangan S&P….. Tapi….nak tandatangan macam tu je ke? Taklah….cuba periksa perkara-perkara ni dulu sebelum

Sebelum menandatangani S&P